Al doilea stagiu de iarnă Shingen – 15-17 februarie 2013

În februarie 2013 a avut loc a doua ediţie a stagiului de iarnă al clubului SHINGEN Karate Cluj. Stagiul a fost organizat tot la Sânmartin, jud. Bihor, ca şi anul trecut. Antrenamentele s-au ţinut în sala de sport a şcolii gimnaziale din localitate, o sală modernă şi mare, deşi foarte rece în primele ore ale dimineţii.

Tema stagiului a fost kata Tekki Shodan, cu care centurile galbene şi albe au luat contact pentru prima dată. Alături de secvenţa primară, s-au lucrat şi o serie de aspecte de condiţionare tehnică, precum şi bunkai, aplicaţiile cele mai directe ale combinaţiilor propuse de acest kata. În plus, centurile maro au făcut cunoştinţă cu kata Hangetsu. Am încheiat stagiul cu demonstrarea câtorva elemente de kendo şi wing chun. Aceste două arte marţiale, extrem de diferite, au în comun principiul, foarte profund conceptualizat mai ales în wing chun, de “ocupare a axei” – o lecţie de avut în vedere şi în karate.

Între antrenamente am profitat din nou de bazinul cu apă termală din incinta vilei Sântana, care ne-a găzduit cu la fel de multă ospitalitate ca şi anul trecut. Sâmbătă după-masă am ieşit cu toţii la o plimbare până în staţiunea Felix, destul de puţin ofertantă în acest sezon, dar măcar am gustat puţin soarele cu aluzii primăvăratice şi atmosfera agreabilă a grupului. Am avut şi ocazia de a ne reîntâlni, după mult timp, cu Florin Ungur, un fost elev al nostru ajuns la rândul lui instructor secund, deşi al unui club de pe altă filieră. O revedere cu multă bucurie.

Stagiul s-a încheiat duminică la prânz, după un total de patru antrenamente solicitante şi o ultimă baie în apa fierbinte şi reparatoare…

 

Comments: 2

  1. Florin Ungur 25/02/2013 at 12:39 pm Reply

    Multumesc pentru aprecieri, dar “instructor secund” e mult spus, sint un fel de preparator incepatori cu acte in regula 😉

  2. Monica Hriscu 26/02/2013 at 9:31 am Reply

    Fie si-asa daca preferi…:) desi eu as zice ca daca nu doar ii “prepari”, ci ai si raspunderea lor in examen, atunci e mai mult de-atat. Dar indiferent de cum ii zici… sa te bucuri de piticii tai!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nu ești robot, nu? *