Al treilea stagiu de iarnă Shingen – 14-16 febr. 2014

Stagiul nostru de iarnă de la Sânmartin a ajuns la a treia ediţie! Se pare că se întâmplă ceea ce am sperat acum doi ani, ca acest stagiu să devină o tradiţie şi un eveniment aşteptat cu plăcută anticipaţie de toată lumea.

Am făcut deplasarea în cea mai numeroasă formaţie de până acum, cu mulţi colegi pentru care acest stagiu a fost o premieră, cu soţi/soţii, prieteni, copii etc. De-acum familiara Vilă Sântana ne-a primit fără schimbări majore, dar cu prietenie şi cu celebrul ei bazin ei termal… Cu la fel de multă prietenie şi cu impecabilă punctualitate, curăţenie şi bună organizare ne-a primit şi sala de sport a şcolii “Floare de Lotus”, în plus cu temperaturi mult mai agreabile decât anul trecut.

Primul antrenament s-a axat pe studiul poziţiilor şi a modului în care utilizarea lor judicioasă permite ajustarea fină a ma-ai-ului. Următoarele antrenamente au continuat aceeaşi temă, cu exerciţii în deplasare, aplicaţii cu partener etc. S-a lucrat şi pe grupe valorice distincte. Gradele mici, în pregătirea examenului de centură, au lucrat deja familiarul Heian Nidan, încercând să depăşească, prin diverse metode, dificultăţile pe care le pune clasica combinaţie uraken – yoko-keage – mawashi empi. În ultimele două antrenamente a început studiul pe Heian Yondan, încă necunoscut centurilor albe. Cei mai mari au lucrat mult Tekki Shodan şi au încercat să se apropie de spiritul lui Bassai-Dai, următorul kata din programă, iar Liviu şi Tibi au studiat încă o dată Jion, sub îndrumarea lui Cristi, în vederea examenului de Shodan care îl aşteaptă pe Liviu.

Una peste alta, ne-am bucurat de un weekend de pregătire, dar şi de vacanţă, de relaxare, de deconectare – baie, somn, plimbare -, pe o vreme de primăvară timpurie şi într-o atmosferă de grup din ce în ce mai plăcută. We shall return! :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nu ești robot, nu? *