Stagiu ACADEMICA MASTER – Braşov, 7-9 febr. 2014

Primul stagiu din seria ACADEMICA MASTER a adunat în sala de la Aro Palace Braşov aproape toţi instructorii de club din LCKSF. A fost un stagiu mai deosebit, conceput special pentru instructori şi antrenori, deci pentru cei care trebuie să menţină şi să transmită mai departe, atât tehnic, cât şi conceptual, arta karate-do-ului practicat de atâţia ani în Ligă.

Stagiul a combinat, ca de fiecare dată în ultima vreme, aspectele de pregătire tehnică cu cele de metodică şi s-a constituit, în acelaşi timp, într-un seminar-colocviu prelungit. Pe parcursul celor patru antrenamente a fost parcursă întreaga programă tehnică a stilului, de la nivel de 5 kyu şi până la kata de categorie superioară, cu Sensei demonstrând şi corectând permanent, în egală măsură elemente fundamentale, cât şi detalii de formă. De altfel, motivantul motto al întregului stagiu a fost “Lady and gentlemen, vă omor.” Colocviul s-a finalizat cu o examinare şi o reevaluare a nivelului tehnic al majorităţii participanţilor, în urma căreia instructorilor clubului le-au fost conferite gradele de 3, respectiv 4 dan.

După antrenamentul de sâmbătă dimineaţa, Moni a făcut o scurtă prezentare a lucrării lui Rory Miller “Feţele violenţei. O paralelă între artele marţiale şi violenţa din lumea reală”. Volumul, recent apărut la Editura Curs (www.edituracurs.ro) în deschiderea colecţiei “Biblioteca de Arte Marţiale”, a stârnit mult interes, iar pentru editor şi traducător a fost o bucurie ca a reuşit să aducă lucrarea în atenţia principalilor ei destinatari – instructorii de arte marţiale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nu ești robot, nu? *